Marijke Gussenhoven

Overvloed & Supplement

Expositie in de Vleeshal te Middelburg
van 17 december 2004 t/m 2 januari 2005


"Mijn uitgangspunt was de Vleeshal. In het verleden de plaats waar vee geslacht en verkocht werd en nu een mooie ruimte voor deze expositie.
Ooit had ik het idee om in de Vleeshal een maaltijd aan te richten; en dan het liefst een middeleeuwse, Bourgondische met wijn en gebraad op een lange tafel.
Met de overvloed aan voedsel om ons heen, zeker in de decembermaand van feesten en uitbundigheid, is het wonderlijk dat er, ondanks zoveel keus en overvloed, steeds meer voedingssupplementen in de winkels staan.
Nu wordt de overvloed in de nissen vormgegeven door 15 leden van de Zeeuwse Kunstkring.
Zie ook PZC december 2004


Toelichting bij de installatie Supplement

De lange gedekte tafel met nu eens geen heerlijke en overvloedige feestmaaltijd, maar met glazen water en voedingssupplementen, eindigend in een driehoek met zilveren potjes, flacons en containers.
Deze installatie verbeeldt het supplement op de overvloed in de nissen aan beide zijden van de Vleeshal. Een hedendaagse maaltijd met glazen water en pillen.
Het ritme, zoals hier met glazen en pillen over de lange gedekte tafel naar de zilveren driehoek, is een terugkerend gegeven in mijn werk.
De zilveren driehoek bestaat uit 2 delen, die afzonderlijk zijn gemaakt van diverse materialen: Silver Triangle I en Silver Triangle II"

Middelburg 2004.